جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی و محصولات
  • دریافت نوبت مشاوره
  • درباره ما
  • خدمات ما
  • ارتباط با ما
هنگامه عسگری

ورود

4 + شش =

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

چهار + 3 =

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

  • 02126761488
  • info@hengamehasgari.com
  • درخواست نمونه قرارداد دانلودی
  • دریافت نوبت مشاوره
هنگامه عسگری
  • هنگامه عسگری
    • درباره ما
    • همکاران ما
    • گالری تصاویر
  • مطالب حقوقی
    • مقالات
    • ویدیوهای حقوقی
    • پادکست های حقوقی
    • اخبار حقوقی
  • خدمات حقوقی
    • نمونه قراردادهای تنظیمی
    • اشتراک سالانه خدمات
  • دوره های حقوقی
    • محصولات حقوقی
      • کتاب حقوقی
      • پکیج جامع قراردادنویسی به همراه ورکشاپ عملی
      • دوره جامع قراردادنويسی و آشنايی با قراردادها
      • فیلم وبینار اصول مذاکرات قراردادی
      • اصول قراردادها در کسب و کارهای نو پا
    • دوره های در حال ثبت نام
      • ورکشاپ تمرینی قرارداد نویسی
      • وبینار
    • گزارش دوره های برگزارشده
  • درخواست مشاوره آنلاین
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
شروع کنید
0

وبلاگ

نحوه بستن قرارداد شراکت کاری بین دونفر و نکات حقوقی آن

30 شهریور 1398
ارسال شده توسط هنگامه عسگری
حقوق کاربردی قراردادها، مقالات حقوقی
نحوه قرارداد شراکت کاری بین دونفر و نکات حقوقی آن

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر یا همان قرارداد مشارکت مدنی برخلاف اسم آن که ممکن است به شما این حس را منتقل کند که با یک قرارداد پیچیده‌ حقوقی‌ سر و کار دارید، یک قرارداد کاملا کاربردی در فضای کسب‌وکار است.

ممکن است شما سرمایه‌ای دارید و می خواهید از ایده یک فرد استفاده کنید تا سرمایه‌تان را چند برابر کنید و یا بالعکس شما فردی هستید که ایده دارید ولی سرمایه‌ای برای پیش بردن ایده‌تان ندارید و یا شما تعدادی دوست هستید و ترجیح می‌دهید با شراکت و سرمایه‌گذاری در کسب و کاری دارایی‌تان را افزایش دهید.

خیلی از افراد هنگام بستن قرارداد شراکت و پس از آن دچار مشکل می‌شوند، یکی از اصلی‌ترین دلایل آن این امر است که آنها از نحوه بستن قرارداد شراکت بین دو نفر با خبر نیستند و نمی‌دانند الزامات این کار چیست.

اگر شما هم می‌خواهید قرارداد شراکت ببندید بهتر است این مطلب را بخوانید زیرا ما توضیح داده‌ایم که این قرارداد چیست؟ چه انواعی دارد و کاربردشان چگونه است؟ پرکاربردترین قراردادهای شراکت کدامند؟

شراکت از نگاه قانون

شرکت یکی از عقودی است که به طور خاص در قانون مدنی مشخص شده است. با توجه به ماده ۵۷۱ قانون مدنی و مواد بعد از آن می‌توان گفت شرکت عبارت است از ”درآمیختن سهم‎الشرکه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، بنحو مشاع، بمنظور انتفاع، طبق قرارداد”.
مطابق این تعریف به نقش حساس و مهم وجود قرارداد مشارکت به‌عنوان اولین مرحله شکل‌گیری و نظم‌بخشیدن به توافقات و تعیین مسیر آینده رفتار شرکاء در موضوع مشارکت می رسیم.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست؟

بهتر است ابتدای راه با ماهیت قرارداد مشارکت آشنا شویم تا در ادامه با نمونه قرارداد مشارکت ، قرارداد کاری بین دو نفر ،‌ نحوه نوشتن متن قرارداد شراکت ، چگونگی تنظیم نمونه قرارداد شراکت بین دو نفر برسیم، و اما قرارداد شراکت چیست؟

قرارداد شراکت که با نام قرارداد مشارکت مدنی نیز شناخته می‌شود عبارت است از تعهدی که دو یا چند نفر برای همکاری در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارند و مشخص کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است. در واقع این شراکت نامه می‌تواند میان افراد حقیقی، حقوقی، شرکت‌ها، ادارات دولتی و خصوصی بسته شود که با توجه به موضوع آن نحوه تنظیم قراردادها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

نمونه قرارداد شراکت بین دو نفر

باید بگوییم تعیین وظایف طرفین در برابر کار یا هر موضوعی که برای آن قرارداد بسته شده است، میزان سهم هر فرد در برابر سود و زیاد و موارد متعددی که مد نظر دو طرف است، هدف عمده و اصلی عقد قرارداد شراکت محسوب می‌شود.

پرکاربردترین قراردادهای شراکت بین دو نفر

تمامی قراردادهای شراکت میان دو نفر شامل تعهداتی ‌است که آنها در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارند و مشخص‌کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است. ما چند نمونه قرارداد کاری بین دو نفر که پرکاربرد است را بیان می‌کنیم.

قرارداد پرکیس

قرارداد پرکیس یکی از مهم‌ترین انواع قراردادهای مشارکت است و هدف از آن مشارکت و همکاری در ارائه خدمات خاص پزشکی می‌باشد. قراردادهای پرکیس بین افرادی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت دارند مثل پزشکان و دندان‌پزشکان با کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها منعقد می‌شود و آن هم در شرایطی که این اشخاص بدون استخدام در مراکز درمانی به فعالیت بپردازند.

نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر در مغازه

شراکت در مغازه عموماً زمانی اتفاق می‌افتد که حضور فرد به تنهایی برای شروع کار در مغازه، کفایت نمی‌کند. هدف از این نمونه قرارداد همکاری ، مشخصاً جنبه اقتصادی آن است و در صورتی که راه‌های رسیدن به آن به درستی انتخاب شود، در مدت کوتاهی، رونق کاری و سود قابل توجهی بدست خواهد آمد به همین دلیل از مهم‌ترین اقداماتی که باید حتما انجام دهید تهیه نمونه قرارداد شراکت بین دو نفر در مغازه است.

نمونه قرارداد مشارکت در آرایشگاه زنانه

سالن‌های زیبایی بخاطر نوع خدمتی که ارائه می‌دهند فرصت‌های خوبی برای گسترش کسب‌وکار هستند و کمتر دچار رکود اقتصادی می‌شوند و همیشه مشتریان خودشان را دارند.

ورود به حرفه آرایشگری یعنی راه اندازی یک کسب و کار! این کسب و کار مانند هر شغل دیگری معطوف است به رعایت یک‌سری الزامات عمومی و حقوقی که قبل از شروع به شراکت در آرایشگاه زنانه ، باعث می‌شود در آینده دچار اختلاف و ضرر نشوید زیرا که لازمه این قرارداد همکاری ، برخورداری از آگاهی حقوقی و اصولی در زمینه مقررات مرتبط با قرارداد شراکت بین دو نفر است.

نمونه قرارداد شراکت کاری در رستوران / فست‌فود

یکی از مشاغلی که همیشه پررونق بوده است و طرفداران زیادی دارد، داشتن یک رستوران یا فست‌فود است. ممکن است در نگاه اول مراحل راه اندازی رستوران و همکاری در آن کار راحتی باشد، اما باید بگوییم این حرفه کاری پرچالش و جذاب است. برای راه‌اندازی یک رستوران یا فست‌فود علاوه‌بر پیش‌بینی هزینه، تامین سرمایه و تجهیزات، نیازمند داشتن قرارداد کاری بین دو نفر که اصولی و مبتنی با شرایط دقیق طرفین باشد می‌باشید.

نمونه قرارداد شراکت کاری در کارگاه تولیدی

برای شروع هر کسب و کاری باید یک سری مراحل را طی کنیم ولی کیفیت این مراحل از کمیت آنها مهمتر هستند. برای راه اندازی کارگاه تولیدی هم مسیر مشابهی وجود دارد و با توجه به برخی از نکات ساده و اساسی می‌توان سرمایه گذاری مطمئنی در کسب و کار انجام داد. از جمله تهیه محل مناسب، استخدام نیروی کار، تحقیق و بررسی و تنظیم قرارداد شراکت برای این کسب و کار.

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه‌ گذاری

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه ‌گذاری میان افراد حقیقی و حقوقی از مهم‌ترین اقداماتی‌ست که باید افرادی که می‌خواهند به صورت مشارکتی در فعالیت‌های تولیدی و بازرگانی شروع به شراکت کنند در نظر بگیرند. زیرا در این نوع از نمونه قرارداد مشارکت ، میزان سرمایه و هزینه‌ها و میزان مشارکت‌ها اهمیت بسیار زیادی برای طرفین دارد که در متن قرارداد کاری حتما باید به طور کامل و دقیق ذکر شود.

نحوه قرارداد شراکت کاری بین دونفر و نکات حقوقی آن
 

قرارداد مشارکت مدنی چیست؟

قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه (مادی یا معنوی) خود را به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی تقویم کرده و به صورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدت محدود و به قصد انتفاع بکار می‌گیرند.

به عبارتی ساده‌تر قرارداد مشارکت مدنی همان شکل مرسوم نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است که به وسیله آن افراد سرمایه‌های خود را با هم تجمیع کرده و کسب‌وکاری راه می‌اندازند حال این سرمایه می‌تواند مادی باشد و یا به صورت ایده باشد.

قرارداد مشارکت مدنی چه آثاری دارد؟

با انعقاد این قرارداد شرکتی در راستای آن تشکیل می‌شود که مدیرانی از بین خود شرکا وظیفه هدایت شرکت را بر عهده می‌گیرند. نحوه تعیین مدیران شرکت به این صورت است که شرکا و یا شرکایی که بیش از نصف سرمایه را در اختیار دارند مدیرانی را از بین خودشان انتخاب می‌کنند که این مدیران از زمان تشکیل شرکت تا انحلال شرکت در این سمت باقی می‌مانند.

تعداد مدیرانی که باید انتخاب شوند اصولا ۵ نفر است که وظیفه نظارت و مدیریت نوع و نحوه سرمایه‌گذاری شرکت را بر عهده دارند. از بین این مدیران یک نفر به عنوان مدیر اجرائی انتخاب می‌شود که تنها اوست که حق‌الزحمه دریافت می‌کند.

قرارداد‌های مشارکت مدنی به افراد این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به ثبت شرکت و پرداخت مالیات، بتوانند فعالیت‌هایی شبیه به فعالیت‌های تجاری انجام دهند.

تفاوت مشارکت مدنی و مشارکت حقوقی

از آنجایی که کسب‌وکارهای نوپا و تازه تاسیس برای ادامه راه و ماندن در بازار جهت توسعه کار خود نیاز به تأمین مالی و تخصصی دارند. یکی از راه‌های تزریق کمک به این کسب و کارها مشارکت مدنی است. با این حال این نوع از مشارکت برای عده‌ای همچنان مبهم است و نباید آن را با مشارکت حقوقی یکی دانست.

اولین تفاوت‌ مشارکت مدنی و مشارکت حقوقی در شخصیت حقوقی آنها می‌باشد. مشارکت حقوقی، دارای شخصیت حقوقی از لحظه ثبت و تابع قانون تجارت است و مشارکت مدنی فاقد شخصیت حقوقی و تابع قانون مدنی می‌باشد.

همچنین در مشارکت حقوقی که در ارتباط با شرکت‏‌های سهامی عام است مسئولیت سهام‌داران محدود به ضوابط و مقرّراتی است که در اداره شرکت‌‏های سهامی در نظر گرفته می‏‌شود اما در مشارکت مدنی مسئولیت نسبت به عملیات شرکت و سرمایه‌گذاری‌ها بر عهده کلیه شرکا است.

انواع قرارداد مشارکت مدنی و کاربردهای آن چیست؟

اگر بخواهیم به طور کلی موارد استفاده از قرارداد مشارکت مدنی را نام ببریم، به این صورت است: صادرات کالا، خدمات، تولید و فروش محصول، واردات کالا به قصد فروش، بازرگانی داخلی، احداث مسکن انفرادی و انبوه سازی و واردات ماشین آلات، مواد اولیه و ابزار کار. اما معروف ترین شکل قراردادهای مشارکت مدنی در سه شکل قرارداد مشارکت در ساخت، مشارکت مدنی با بانک و مشارکت مدنی خصوصی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

قرارداد مشارکت در ساخت

امروزه قرارداد مشارکت در ساخت جزو آن دسته قراردادهایی است که بسیاری از افراد جامعه با آن روبرو می‌شوند و شناخت درست آن نقش موثری در شناخت حقوق و تکالیفشان در این قالب قراردادی دارد.

قرارداد مشارکت در ساخت قراردادی است که بین یک یا چند مالک و یک یا چند سازنده منعقد شده و به واسطه آن بر سر ساخت ساختمانی با مشخصات معین توافق می‌کنند، در این قرارداد آورده و یا همان سرمایه مالک، زمینی است که ساختمان در آن ساخته می‌شود و سرمایه سازنده نیز هزینه‌هایی است که در حین عملیات ساخت متحمل می‌شود و نهایتاً هر کدام از طرفین مطابق توافقشان از سهمی از ساختمان ساخته شده بهر‌ه‌مند می‌شوند.

نکته‌ای که در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت اهمیت بسیاری دارد پیش‌بینی ضمانت اجرای موثر در قرارداد و ذکر دقیقِ شروط قرارداد است. هرچه این شرایط به طور دقیق‌تر و شفاف‌تر بیان شود از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می‌شود.

نکات حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت علی‌رغم کثرت استعمال آن قرارداد ساده‌ای نیست و نکات حقوقی متعددی باید در آن رعایت شود. از جمله:

تعهدات طرفین قرارداد

بارزترین تعهد مالک، تسلیم ملک به سازنده برای اجرای عملیات ساخت است. حتی اگر این تعهد در متن قرارداد شراکت برای مالک ذکر نشده باشد نیز چنین تعهدی برای وی مفروض است چرا که بدون تسلیم ملک از جانب مالک به سازنده اساساً امکان اجرای عملیات ساخت وجود نخواهد داشت.

مهم‌ترین تعهدات سازنده و یا مجری طرح را نیز می‌‌توان شامل پیشبرد عملیات ساخت، الزام به تحویل ملک در زمان مقرر، رعایت اصول استاندارد ساخت، پرداخت هزینه‌های ساختمانی و اداری پروژه و پرداخت اجاره بها به مالک در طول دوره ساخت برای اسکان موقت مالک، ارائه گزارشی از عملکرد خود به مالک در دوره‌­های زمانی مقرر، اخذ پایان کار و پرداخت جرائم به شهرداری دانست.

ذکر سهم الشرکه طرفین در متن قرارداد مشارکت در ساخت

سهم الشرکه طرفین در قرارداد باید بیان شود تا از بروز اختلافات در آینده جلوگیری شود. برای محاسبه سهم الشرکه طرفین باید ابتدا آورده هر یک از طرفین قیمت‌گذاری شده و سپس قیمت مقرر تقسیم بر ارزش کل پروژه ( ارزش کل سرمایه‌گذاری) شود.

اهمیت تعیین درصد برای سهم الشرکه از این جهت است که به عنوان مثال اگر سهم الشرکه مالک به سازنده ۶۰ به ۴۰ باشد و حاصل عملیات ساخت یک آپارتمان ۱۰ واحدی باشد در این حالت ۶ واحد آپارتمان سهم مالک و ۴ واحد آپارتمان سهم سازنده می‌­شود.

ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات در قرارداد شراکت در ساخت

اگر تحویل ملک از جانب مالک تحقق نیابد می‌توان الزام وی را از دادگاه مطالبه کرد. به این صورت که در صورتی که سازنده تعهد خود به انجام عملیات ساخت را انجام ندهد می‌توان علاوه بر پیش‌بینی حق فسخ برای مالک مبلغی را نیز تحت عنوان وجه التزام در قرارداد در نظر گرفت (هرچند اگر ملک تخریب شده باشد و سازنده از ادامه ساخت سر باز زند خسارتی که به مالک تحمیل می‌شود سنگین و بعضاً غیر قابل جبران است).

هم‌چنین اگر سازنده کیفیات، مصالح و مختصاتی که در قرارداد مقرر شده را رعایت ننماید می‌توان در صورت امکان وی را ملزم نمود تا نواقص را بر طرف نماید و اصلاحاتی انجام دهد و در صورتی که چنین امکانی وجود نداشته باشد نیز می‌توان از وی خسارت و وجه التزام مطالبه نمود که در این موارد تعیین خسارت بر عهده کارشناس است. اما بهتر است برای تخلف از تعهدات مهم طرف مقابل حتماً وجه التزام (مثال در قالب خسارت روزانه) تعیین شود.

برای تخلف از تعهدات مهم طرف مقابل حتماً وجه التزام (مثال در قالب خسارت روزانه) تعیین شود.

 

جهت درخواست نمونه قرارداد دانلودی به این صفحه مراجعه کنید : درخواست دانلود نمونه قرارداد حقوقی

مجموعه حقوقی هنگامه عسگری آماده ارائه خدمات در زمینه تنظیم امور قرارداد ها و مشاوره حقوقی کسب وکار می باشد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره 02188707695 تماس حاصل فرمایید.

6 Comments

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • محمد حسن خلیلی گفت:
    27 آذر 1398 در 9:43 ب.ظ

    سلام.قرارداد در کار زنبورداری که بین دو نفر سرمایه گذار(اینجانب)ومجری با تجربه وخبره(طرف دوم)باید چطوری باشه؟مبلغ سرمایه گذاری۲۶۰میلیون تومان ومدت آن از۱/۸/۱۳۹۸ میباشد.

    پاسخ
  • Alireza گفت:
    1 بهمن 1398 در 6:08 ب.ظ

    سلام و درود
    هزينه جهت تنظيم قرارداد شراكت رستوران چقدر ميشه؟ ممنون از شما

    پاسخ
    • مدیر سایت گفت:
      1 بهمن 1398 در 8:03 ب.ظ

      سلام
      با شماره های دفتر در تماس باشید

      پاسخ
  • بازتاب: نحوه بستن قرار داد در حوزه مد و لباس - دیدچه
  • محمدحسن خلیلی گفت:
    21 شهریور 1400 در 8:41 ب.ظ

    سلام مجدد.
    قرارداد شراکت در زنبورداری بین کارفرما یا سرمایه گذار یعنی اینجانب بمبلغ هفتصد میلیون تومان تا نقطه سربه سر وطرف دوم مجری با تجربه و کاربلد وماهر از تاریخ 1398/8/10شروع کار بوده.
    لطف میکنید راهنمایی تکمیلی جهت بستن قرارداد با مجری کاررابرایم بفرستید.
    ممنون

    پاسخ
  • قراردادهای قانون کار گفت:
    6 مهر 1400 در 11:44 ق.ظ

    ممنون از مقاله خوبتون خیلی به دردم خورد ان شالله موفق باشید.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • اخبار حقوقی
  • پادکست های حقوقی
  • حقوق کاربردی قراردادها
  • خبرهای فوری
  • دانلود رایگان محصولات حقوقی
  • دوره های برگزار شده حقوقی
  • دوره های در حال برگزاری
  • مقالات حقوقی
  • موفقیت در کسب و کار
  • ویدیوهای حقوقی
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها

هنگامه عسگری

با آگاهی بخشی موضوعات حقوقی، کمک می‌‎کنیم تا کسب‌وکار و شرکتی سودآور، معتبر و موفق داشته باشید. کافی است فقط همین الان با واحد ارتباط با مشتریان ما تماس بگیرید و اولین وقت مشاوره رایگان را دریافت کنید.

  • تهران، سعادت آباد، میدان کاج(طهرانی مقدم)، بلوار سرو غربی، بعد از کوچه مروارید، ساختمان نگین سرو، طبقه دوم، واحد 7
  • ۰۹۱۲۸۴۹۸۰۲۵
  • 02126761488
دسترسی سریع
  • صفحه اصلی
  • مقالات حقوقی
  • خدمات حقوقی
  • مشاوره حقوقی
  • درباره ما
  • ارتباط با من
خبرنامه

چیزی را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در مورد شرکت ما مطلع باشید.

1395 - 1401 © تمامی حقوق برای مجموعه حقوقی هنگامه عسگری محفوظ می باشد. طراحی و پشتیبانی سایت توسط طراح وب

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://hengamehasgari.com/?p=3433
علاقمندی ها 0
صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.