تکنیک های جذب سرمایه گذار (1)
اجازه بدهید مقاله را با طرح یک سوال شروع کنیم ،شما به عنوان یک کارآفرین، صاحب ایده ، یک استارتاپ تا چه اندازه به تکنیک های جذب سرمایه گذار آشنا هستید؟
(لطفا خواندن را متوقف کنید و برای فقط سه دقیقه به قول انیشتین: سخت ترین کار دنیا یعنی فکر کردن را انجام دهید)
- برای جذب سرمایه گذار چه تکنیک هایی وجود دارد؟
- شما تا به حال چه راه هایی را امتحان کرده اید؟
اصلا نگران نباشد در ادامه این مقاله ما در مورد راهکار های کاملا کاربردی برای وارد تعامل شدن ، جذب و ارتباط با سرمایه گذاران را ارائه خواهیم کرد، فقط کافی است این مقاله را تا انتها بخوانید.
بر اساس اعلام خبر در شبکه های اجتماعی یا دریافت ایمیل در یکی از نمایشگاه ها یا استارتاپ ویکند یا سمینار و دورهمی شرکت کرده اید ، بر اساس اعلام خبر گذاری نمایشگاه از بلندگو ها یا معرفی مجری رویداد آقای آرش سروری جناب آقای … یا سرکار خانم … مدیریت محترم فلان شرکت یا نماینده بهمان وزارتخانه یا سازمان یا دفتر معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت شده اند که مشتاق ایده ، طرح تجاری یا کسب و کاری نوآورانه، خلاق و با ایده پولسازی مناسب.
بنظر شما اقدام مناسب و به جا چیست؟
قبل از اینکه بخواهید وارد مرحله جذب سرمایه گذار بشوید باید برای سرمایه گذار ارائه مناسب و به جا تدارک دیده باشد تا بعد بتوانید با بهره گیری از تکنیک های جذب او را برای سرمایه گذاری متقاعد کنید.
تکنیک اول در جذب سرمایه گذار:
در گام اول شاید این موضوع ارائه به ظاهر پیش پا افتاده بنظر آید ولی شک نکنید که خیلی مهم است.
آشنایی با اصطلاح Elevator pitch ارائه آسانسوری آشنا کنم.البته ایم اصلاح را برای بار اول آقای … ایجاد کرده است و من با آن در کتاب .. آشنا شدم و بعد از تجربه بکار گیری آن این بار می خواهم ضمن به اشتراک گذاری تجربیاتم ، بنابر توصیه دوستان به شما هم بگویم :
ارائه آسانسوری یعنی اینکه چطور میتوانیم در مدت زمان بسیار کوتاهی (مثل مدت زمان حضور در یک آسانسور) با فردی جدید ارتباط برقرار کنیم و خودمان را معرفی کنیم و ی ارتباط بلند مدت شکل دهیم (تا ایده خود را ارائه کنیم، با آنها ارتباط بگیریم و بتوانیم نظر او را در مورد ایده کسب و کارمان و ارزش سرمایه گذاری روی طرحمان جلب کنیم.)
پس مطمئن باشید هدف از نام گذاری این ارائه فقط استفاده در آسانسور نیست ، شما می توانید در بسیاری از جلسات و همایش ها و سیمنارها و نمایشگاه ها و …، افرادی را از نزدیک ببینید که شاید اگر بخواهید از دفتر یا شرکت آنها وقت حضوری بگیرید مدت ها باید پشت اتاق منشی منتظر بمانید ، مثلا اساتید خاص و بنامی که می توانند منابع و شبکه های ارتباطی خوبی به شما معرفی کنند، دورهمی های مدیران که می تواند محل دعوت چند تن از سرمایه گذاران سازمانی و خصوص هم باشد که طرح و ایده ما برایشان جالب و کاربردی باشد مدیرانی که صحبت با آن ها و متقاعد کردنشان برای جلسات حضوری بعدی می تواند به عنوان سکوی پرتاب شما بین رقبای شما باشند و سرعت موفقیت شما را دو چندان کنند.
تکنیک دوم جذب سرمایه گذار:
گام دوم در جذب سرمایه گذار داشتن چک لیست سئوال و جواب هایی است که ما قبل از هر تعامل و شروع صحبت با سرمایه گذاری باید آنها را دراختیار داشته باشیم.
- اول باید بدانیم چرا یک سرمایه گذار باید به حرف ها و یا معرفی ما گوش بدهد؟
- ظاهر آراسته ما
- قدرت بیان و شیوایی کلام ما
- نوآورانه بودن ایده و طرح مان
- نیاز سنجی مناسب محصول یا طرح کسب و کار ما
- شبکه ارتباطی قوی ما و معرفی ما از سوی فرد خاص
- و…
- 2- انتظارات و درخواست های ما از طرف مقابل حداقل برای خودمان مشخص باشد یعنی دقیقا بدانیم که از آن ها چه درخواستی را داریم؟
- شناخت کامل ما از خودمان، توانمندی هایمان و …
- شناخت کامل ما از محصول، طرح و ایده مان
- شناخت کامل ما از جامعه هدف
- 3- سعی کنیم از این منظر ورود پیدا کنیم که به آنها ( پولشان، اعتبارشان، تجربیاتشان، شبکه ارتباطی شان) جهت راهنمایی و کمک شروع کنیم.
- 4- از خود آن فرد درخواست کنیم که در یکی از حیطه هایی که تمایل خودشان است به ما راهکار ارائه کنند. این درخواست باعث می شود آن فرد احساس قدرت نماید و با این حس خوب رغبت بهتری دارد برای راهنمایی ما.
و حالا یک اقدام عملی
آیا قبلا به شرح صحبت های آسانسوری خود فکر کرده اید؟
شاید نوشتن این متن در مرحله اول تمرین خوبی باشد.
پس همین حالا دست بکار شوید و شروع به نوشتن سئوالات و پاسخ های مربوط به آن در حیطه کاری خود شوید و این ارائه را تمرین کنید.خود را در محیط ارائه تصویرسازی کنید و تمامی شرایط آن را پیش بینی و اجرا نمایشی کنید.
خوب ، امیدوارم با این تمرین عملی به راهکارهای جدیدی رسیده باشید.
داشتن چک لیست قبل از ورود به جلسات و دورهمی ها و نمایشگاه ها باعث صرفه جویی در وقت و هدفمند شدن حضور شما می گردد.
به قول ما حقوقی ها معرفی باید ، جامع و مانع ایده یا طرح کسب و کار ما : یعنی نه خیلی طولانی و پر جزییات باشد که از حوصله گوش دادن خارج باشد و نه آنقدر مختصر باشد که نامفهوم جلوه کند.
– اینکه بازار هدف ما چه کسانی هستند و در واقع لوپ مطلب اینکه طرح و ایده من به درد چه کسانی می خورد.
– اگر طرح و ایده من را بکار ببندند چی گیرشان می آید؟ و اگر استفاده نکنند چی رو از دست می دهند؟
تکنیک سوم در جذب سرمایه گذار
گام سوم در جذب سرمایه گذار، نمایش مناسب نتایج سرمایه گذاری برای سرمایه گذار است. استفاده از نمودار های آماری و عددی است.
نمودار های عددی و استفاده از آمار توضیحات و ارائه شما را بسیار جذاب می کند ، در این رابطه کتاب خوبی را خوانده ام بنام ” چگونه با آمار دروغ بگوییم” در این کتاب به دلایل قابل توجه بودن اطلاعات آمار و میزان اهمیت آن در گزارشات و اطلاعات بزرگ کشور ها صحبت می کند ، مطمینا پس از خواندن این کتاب اطلاعات و تجربیات خوبی در مورد این نحو ارائه بدست خواهید آورد.
در شماره بعدی مقاله تکنیک های جذب سرمایه گذار به تکنیک های بعدی و جمع بندی این مبحث می پردازیم.
پیشنهاد ویژه:
گروه مشاوران حقوقی می تواند به شما در حل مشکلات کسب و کارتان کمک کنند، شما میتوانید با استفاده از راهنمایی ها و نظرات مشاوران این سایت، پایه حقوقی کسب وکارتان را به درستی بنا نهاده و مشکلات کسب و کارتان را به درستی حل و فصل نمایید، تا بتوانید ضمن حفظ سرعت موفقیت کسب و کارتان، به درآمد بیشتری برسید.
مراحل تنظیم قرارداد مشاوره توسط مشاور حقوقی قراردادها
- شما نیاز به وقت مشاوره آنلاین/تلفنی /حضوری با مشاور امور قراردادها در امور قراردادها دارید. (برای دریافت وقت با شماره تماس: ٨٨٧٠٧٩٢٨-۰۲۱دفتر تماس حاصل فرمائید-اطلاعات تکمیلی در صفحه تماس با ما)
- پس از گرفتن وقت و هماهنگی، جزئیات قرارداد و توافقات مربوط به آن را برای مشاور شرح داده و در صورت لزوم قرارداد را امضاء می کنید.
- در این مرحله مشاور حقوقی قراردادها مراحل قانونی و توضیحات لازم را برای تنظیم قرارداد را انجام خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید