کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها
عدم توجه استارتاپ ها با مفاهیم بنیادین و اولیه حقوقی ، عدم تعریف شرایط و روابط بین اعضاء ،نحوه مالکیت، ارزش گذاری، تقسیم و یا واگذاری سود، تامین سرمایه و… همه و همه موضوعاتی است که به عنوان دلایل شکست استارتاپ ها به خصوص تیم های استارتاپی ایران مطرح شده و ما در این مقاله سعی داریم به بررسی قسمتی از این موضوعات بپردازیم.
شرکت نوپا یا استارتاپ startup، مخفف startup company به معنی شرکت نوپا) به یک شرکت یا کسب و کار یا تیمی گفته میشود که معمولاً به تازگی و در نتیجهٔ ایجاد کاری نو( کار آفرینی) ایجاد شدهاست، رشد سریعی دارد، و در جهت تولید راه حلی نوآورانه و دوامپذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفتهاست.
داستان استارتاپ من از روزی شروع شد که ، ایده ای جدید در ذهنم روشن شد و من هم که همیشه در عطش هیجان تجربه کارهای جدیدم با سرعت هرچه تمام تر تصمیم گرفتم ایده ام را اجرایی و پول دار و مشهور شوم.غافل از اینکه پا در دنیایی گذاشته ام ، در صدد خلق موجودی هستیم که نه جایگاه موجودیت خود را به خوبی می شناسیم و نه آن موجود جدید استارتاپی را.
عدم توجه موسسین و یا بنیان گذاران این شرکت ها و شاید بهتر است بگوییم تیم های استارتاپی با مفاهیم بنیادین و اولیه حقوقی ، عدم تعریف شرایط و روابط بین اعضاء ،نحوه مالکیت، ارزش گذاری، تقسیم و یا واگذاری سود، تامین سرمایه و… همه و همه موضوعاتی است که باعث شکست استارتاپ ها به خصوص تیم های استارتاپی ایران شده است.
به دلیل عدم توجه فعالان حوزه های کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها به موضوعات حقوقی و قانونی زمینه فعالیت خود و عدم باور اهمیت این موضوع ، دلیلی شد برای ما تا با برگزاری کارگاه های ” کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها” ضمن بررسی شرایط قانونی و جایگاه این تیم ها ، گامی موثر در جهت فرهنگ سازی حقوقی و رشد و تعالی کسب و کار ها و جامعه عزیزمان ایران برداریم.
در کارگاه “کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها” چه گذشت؟
کارگاه “کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها” چهارشنبه 8 شهریور ماه در خانه استارتاپ کرج برگزار شد.
در این کارگاه که تعداد زیادی از تیم های استارتاپی و فعالان این حوزه شرکت کرده بودند، علاوه بر طرح سرفصل های اصلی گپ و گفت صمیمی بین شرکت کنندگان و مدرس این کارگاههنگامه عسگری و موضوعات و دغدغه های این عزیزان همراه بود.
سه موضوع کلیدی که در این کارگاه مطرح شد:
1- مالکیت
2- مسئولیت
3- تصمیم گیری
شرکت کنندگان عزیز در کارگاه ، قبل از ورود به بحث موضوعات کلیدی چند دقیقه ای با تعاریفمفاهیم اولیه و بنیادین حقوق یعنی همان ، حق و حقوق آشنا شدند.
حق : حق به معنی قدرت ، توانایی که از طرف قانون به شخص داده می شود .مثل حق سکونت-حق انتفاع( حق استفاده و بهره برداری)-حق انحصار-حق تممتع( بر خورداری) و…
و حقوق جمع حق است که به مجموعه ای از حق گفته می شود.
- مالکیت: مالکیت به معنی حق استعمال و بهره برداری است.یعنی رابطه شخص و شیء.( جاندار-بی جان-مال منقول و غیر منقول).ماده 31 قانون مدنی بیان داشته است که ” هر مالکی نسبت به مایملک خود حق هرگونه تصرف و انتفاع را دارد.”
2. مسئولیت : مسئولیتبه معنی تعهد قانونی شخص بر رفع ضرری که به دیگری وارد کرده است .مثل مسئولیت اخلاقی، مسئولیت اداری، مسئولیت انضباطی، مسئولیت جزایی، مسئولیت تضامنی.
3. یکی دیگر از موضوعاتی که لازم است در یک تیم استارتاپی در مورد آن تعیین تکلیف گردد، موضوع تصمیم گیری و یا روش های اجرایی است ، طرح پرسش هایی همچون:
چه نوع تصمیم گیری می تواند توسط یک فرد انجام شود؟
روش های تصمیم گیری به چه ترتیبی است؟
“کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها” شامل چه موضوعاتی می شود؟
در کارگاه روز چهارشنبه که با حضور تیم های استارتاپی و فعالان این حوزه برگزار شد ، ضمن بیان موضوعات کلیدی ، تجربیات عملی چند تیم مطرح و به نقد گذاشته شد .
یکی از مشکلات شرکتهای استارتآپی به این موضوع ارتباط دارد که اصولا اکثر این فعالان تا به مشکلی برنخورند به موضوعات حقوقی و قانونی زمینه فعالیت خود اهمیتی نمیدهند.
و برگزاری این کارگاه ها و رویدادها تا حد زیادی می تواند مسیر پیش روی این تیم ها را از لحاظ قانونی و شرایط و مسئولیت های آینده روشن کند.
از دیگر نکات حائز اهمیت این کارگاه ، صحبت در مورد لزوم و شرایط تنظیم یک قرارداد داخلی و نحوه تنظیم آن از دیگر موضوعاتی بود که در این کارگاه مطرح شد.
پیشنهاد ویژه:
-
اگر شما هم تمایل به شرکت در کارگاه”کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها” دارید؟
-
اگر می خواهید با موضوعات و مفاهیم کلیدی حقوقی استارتاپ خود آشنا شوید؟
می توانید در جلسه بعدی این کارگاه شرکت نمایید .
ثبت نامکارگاه کلیدی ترین نکات حقوقی استارتاپ ها : evnd.co/v9HaX
1 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با تشکر از مقاله خوب و کاربردیتان استاد