ارکان قراردادهای استارتاپی
در یک قرارداد استارتاپی باید چه موارد و ارکانی ذکر گردد تا بنیان گذاران یا موسسین استارتاپ در مورد اجرای تعهدات و موفقیت مسیر پیش رو اعتبار آن آسوده باشند؟
در بسیاری از جلسات مشاوره یا کارگاه نکات حقوقی استاتاپ با این سوال یا دغدغه بنیان گذاران یا صاحبان استاتاپ ها روبرو بوده ام که :
1)برای تنظیم یک قرارداد معتبر استارتاپی باید به چه ترتیبی اقدام کنیم؟
2)در یک قرارداد استارتاپی باید چه مواردی ذکر گردد؟
3) آیا قرارداد تنظیمی بین هم بنیان گذاران قابل استناد است؟
و…
پس از اینکه در مقالات قبلی قراردادهای استارتاپی و قرارداد هم بنیان گذاران استارتاپ در مورد دلایل ، مزایا و نحوه تنظیم قرارداد های استارتاپی به تفضیل صحبت کردیم ، این بار در این مقاله می خواهیم به ارکان و شرایطی که لازم است در یک قرارداد استارتاپی ذکر گردد، بپردازیم و با تشریح هر یک از این ارکان ، در مسیر موفقیت استارتاپ شما همراه و درکنار شما باشیم .به همین منظور ما در انتها برای شما پکیج حقوقی استارتاپ را در نظر گرفته ایم که مطمیناً می تواند بار مشقت تنظیم و تدوین این موارد را از دوش شما برداشته و شما را برای برنامه های آینده ایمن و قانونمند بیمه نماید.
سوال اساسی و اولیه در بین تمام اعضاء استارتاپ این است که چه کسی صاحب سرمایه است؟ چه مقدار از سهام را مالک است؟ پاسخ متداولی که در لحظه اول به ذهن میرسد این است که “افرادی که بیشترین تاثیر را در کسب و کار دارند و بیشترین تاثیر را در توسعه سرمایه گذاری ، مالک سرمایه و بیشترین سهام خواهند بود و افراد بدون تکلیف خواهند بود تا زمانی که نوعی سند قانونی بین بنیانگذار اصلی و سایربنیانگذاران وجود داشته باشد.
و اما مالکیت در راه اندازی می تواند بر اساس:
- قانون “N”: این تعیین می کند که چه کسی (بنیانگذار / مشارکت کننده) چه میزان از موجودی را می گیرد؟
پرداخت منصفانه: این نوع روش به خوبی بر اساس عدالت کار می کند. مثلا اگر بنیانگذار “A” در شکل دادن ایده کمک کرده و بنیانگذار “B” این ایده را اجرا کرد، بر این اساس، نسبت بیشتری از منافع اقتصادی میتواند به بنیانگذار “A” تعلق بگیرد. این به خاطر این واقعیت است که فرمولبندی این ایده، بیشتر به شخص A بستگی داشته است. - استقرار موسس و عدم مالکیت: فرایند برخورد با سهام یک بنیانگذار که شروع به کار خود را ترک می کند، باید تحت این بند تعریف شود. لازم به ذکر است که این نهاد حق خرید سهام خاصی را دارد. در صورتی که بیشتر بنیانگذاران وجود دارد، این یک نگرانی عمده نیست.نقش ها و مسئولیت ها(Roles And Responsibilities)
- نقش هر یک از بنیانگذار در راه اندازی باید در توافقنامه بنیان گذاران ذکر شود و به وضوح تعریف شود. این امر به ایجاد یک ساختار سازمان یافته در ماهیت کار انجام شده توسط هر فرد کمک خواهد کرد. هر یک از بنیانگذاران باید یک کار خاص را به منظور حرکت در مورد هر یک از کارها به شیوه ای از پیش تعیین شده انجام دهند. این امر از همپوشانی نقش و مسئولیت های شغلی در هنگام راه اندازی استارتاپ شما جلوگیری می کند.
آیا توافقنامه هم بنیان گذاران قابل اصلاح است؟
اگر هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، موافقتنامه مشارکت کنندگان باید بدون تغییر ذاتی سایر موسسین تغییر یا اصلاح شود. چنین توافقنامه باید به صورت کتبی باشد و باید اعلام کند که این توافقنامه در مورد همه بنیانگذاران قابل اجرا خواهد بود، در صورتی که به امضاء همه بنیانگذاران رسیده باشد، تا زمان اصلاح یا تغییر بعدی اعتبار خواهد داشت.
شرط محرمانه بودن اطلاعات در توافقنامه هم بنیان گذاران(Confidentiality of Information)
این شرط؛ تعهداتی برای مشارکت کنندگان ایجاد می کند که اولاً اطمینان داشته باشند که اطلاعات حساس شرکت را محرمانه نگه داشته می شود.ثانیاً این شرط تضمین می کند که یک سطح محرمانه در مورد اطلاعات کسب و کار وجود دارد که تمام بنیان گذاران باید نسب به آن متعهد باشند.
اخراج بنیانگذار(Dismissal of Founder)
اخراج یک بنیانگذار موضوعی حساس است. در یک قرارداد هم بنیان گذاران باید شرایط و دلایلی که منجر به اخراج یک بنیانگذار می شود دقیقا ذکر گردد،این موضوع بسیار اهمیت دارد . هم بنیان گذاران باید قوانین و شرایطی را که همه با آن موافقند را تعیین کنند. این دلایل می تواند بر مبنای تقلب در شرکت و سایر بنیانگذاران، عدم وجود کار، بیماری و غیره باشد، همچنین هم بنیان گذاران باید مقادیر یا عوامل دیگری را که می تواند با توجه به موضوع فعالیت استارتاپ از دلایل اخراج محسوب گردد، را تعیین کنند.
حل اختلاف هم بنیان گذاران از طریق داوری (Arbitration )
داوری یک روش جایگزین برای حل اختلافات در راه اندازی یا سازمان است. این یک روش منسجم و موثر برای حل اختلافات تجاری خارج از محدوده سیستم قضایی است.یک قرارداد داوری در کنار قرارداد هم بنیان گذاران و یا شرط داوری در قرارداد هم بنیان گذاران می تواند به عنوان یک مکانیزم حل اختلافان آینده مورد نظر قرار گیرد. صرفه بودن حل اختلافات از طریق داوری به لحاظ زمانی و موضوعات مالی از مزایای این مکانیزم است.
اگر برای شروع یک استارتاپ قدرتمند مصمم هستید، دریغ نکنید و شروع کنید!
خودتان را با انواع قراردادهای مورد نیاز هنگام راه اندازی استارتاپ خود محافظت و پشتیبانی کنید. ما در بخش مشاوره و تنظیم قراردادها در hengamehasgari.com به شما کمک می کنیم رویای خود را با ارائه کمک و مشاوره در زمینه تنظیم قرارداد های مختلفی که شما نیاز دارید تا ایده های کارآفرینی و استارتاپی خود را پیش ببرید.شما در پکیج حقوقی یک استارتاپ هرآنچه را که نیاز دارید دریافت خواهید کرد.
کافی است در بخش درخواست مشاوره و تنظیم قرارداد hengamehasgari.com ثبت نام کنید تا در اولین فرصت با شما تماس گرفته شود و از بسته ی راه اندازی ما بهره مند شوید.
پیشنهاد ویژه برای تنظیم قراردادها :
چرا باید برای تنظیم قرارداد ها به مشاور حقوقی قراردادها مراجعه کرد؟
علت این امر را می توان تسلط مشاور حقوقی امور قراردادها به کل مجموعه قرارداد دانست چرا که بسیاری از نکات توسط ذینفعان قرارداد ممکن است بصورت مخفی باقی بماند و این خود ضرر بسیار بزرگی را متوجه شرکا می نماید.
مشاور حقوقی قراردادها در تنظیم قراردادها، به شما کمک می کند که شرایط لازم و ضروری جهت اجرای موضوع قرارداد را در انواع قراردادهای سرمایه گذای، قراردادهای مشارکت و همکاری ، قراردادهای کاری و استخدامی و قراردادهای استارتاپی در نظر گرفته و قراردادهای معتبری تنظیم نمایید.
مراحل تنظیم قرارداد توسط مشاور حقوقی قراردادها
- شما نیاز به وقت مشاوره آنلاین/تلفنی /حضوری با مشاور امور قراردادها در امور قراردادها دارید. (برای دریافت وقت با شماره تماس: ٨٨٧٠٧٩٢٨-۰۲۱دفتر تماس حاصل فرمائید-اطلاعات تکمیلی در صفحه تماس با ما)
- پس از گرفتن وقت و هماهنگی، جزئیات قرارداد و توافقات مربوط به آن را برای مشاور شرح داده و در صورت لزوم قرارداد را امضاء می کنید.
- در این مرحله مشاور حقوقی قراردادها مراحل قانونی و توضیحات لازم را برای تنظیم قرارداد را انجام خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید