چه نوع شرکتی ثبت کنم؟
یکی از سوالات متداول بسیاری از کسب و کارهای نوپا این است ؟ چه نوع شرکتی ثبت کنم؟
چالشی که اینجا پدید می آید این است که در همه این شرکت های تجاری مطروحه در قانون تجارت من جمله: شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت تضامنی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی مصرف و شرکت های دانش بنیان و موسسات تجاری و غیر تجاری کدام نوع برای کسب و کار نوپای من مناسب تر است؟
کسب و کارهای نو پا یا به تعبیری کسب و کارهای ریسک پذیر یا استارتاپ ها، همون طور که از نام آن ها مشخصه مدلی از کسب و کارهای جدی هستند با شرایط و مقتضات خاص خودشون که با توجه به مدل های اجرایی در ایران و ذات نوآورانه بودن و اهمیت زمان در آن ها شاید نتوانند در غالب شرکت های تجاری مطرح شده در قانون تجارت بگنجند ولی باتوجه به قوانین موجود و لزوم احراز شخصیت حقوقی این نوع از کسب کارها ما ناگیزر هستیم که مدل و عنوانی از شرکت های تجاری یا غیر تجاری، انتفاعی یا غیر انتفاعی، موسسه یا شرکت را برای آن ها انتخاب کنیم.
در این مطلب میخوانید:
انواع شرکت هایی که می توانیم ثبت کنیم؟
1- شرکت سهامی: شرکت سهامی شرکتی است که برای امور تجاری تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به سهام آن ها است.( ماده 21 قانون تجارت)
2- شرکت با مسئولیت محدود: شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.
3-شرکت تضامنی: شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود، اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.
4- شرکت مختلط غیرسهامی: شرکت مختلط غیر سهامی شرکتی است که برای امور تجاری در تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.
5- شرکت مختلط سهامی: شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکاء سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.
6-شرکت نسبی: شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته .
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف: شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده ای از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکاء مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به کار می برند.( قانون شرکت های تعاونی مصوب 1359) و شرکت تعاونی مصرف شرکتی است که برای مقاصدی همچون : فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از اینکه اجناس مزبوره را شرکاء ایجاد کرده یا خریده باشند و تقسیم نفع و ضرر بین شرکاء به نسبت خرید هر یک از از آن ها.
8- شرکت دانش بنیان : شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود. ( ماده 1قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات مصوب 1389)
بعد از اینکه با شرکت های مختلف و تعریف حداقلی آن ها آشنا شدیم ، می خواهیم به این این موضوع بپردازیم که باتوجه به شرایط کسب و کارهای نوپای شما و روند و تصمیماتی که شما و اعضاء تیمتان برای آینده کسب و کارتان دارید، چه نوع شرکتی برای شما مناسب تر است.
اما ویژگی های خاص کسب و کارهای نوپا باعث می شود در هنگام ثبت این کسب و کارها در قالب شرکت های تجاری دقت بیشتری را بکار ببریم.
ویژگی های خاص کسب و کارهای نوپا:
- اهمیت زمان و سرعت اجرایی نمودن ایده ها و تصمیمات تیم
- قابل انعطاف بودن استراتژی ها و اهداف اجرائی ، تیم باید از چنان قابلیت و هماهنگی برخوردار باشد که در صورت لزوم بتواند موضوعات را روی هدف جدید منتقل کند.
- گستره فعالیت جغرافیایی و قائل نبودن به محدوده های خاص.
پیشنهاد ما برای اینکه چه نوع شرکتی ثبت کنید:
به قول پیتر تیل نویسنده کتاب صفر و یک استارتاپ ها افرادی عجیب هستند و ممکن است کارهایی غیرمنتظره از آنها سر بزنداز آنجایی که در قالب کسب و کارهای نوپا ، این تفکر قالب است که تیم باهم ایده ای را پرورش و به مرحله اجرا می رساند و در این روند اجرایی و تبدیل ایده به محصول و بعد از آن فروش و درآمد زایی ، پس یکایک اعضاء تیم باید در آن شرکت سهم داشته باشند و بتواند با شرایط مشخصی از منافع و سود آن بهره مند شوند.پس در اینجا پیشنهاد ما ثبت شرکت سهامی خاص است در بالا تعریف آن بیان شد.
اما توجه داشته باشید ،پیشنهاد ما برای ثبت شرکت سهامی خاص ، فقط یک پیشنهاد است بر اساس شرایط فعلی کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها و این دلیل بر آنم نمی شود که هر یک از انواع شرکت های دیگر تجاری هم می تواند برای شما مناسب و کارآمدنباشد، حتی ممکن است شما قبلا شرکتی ثبت کرده باشید و بخواهید کسب و کارها نوپا ی خود را طی همان شرکت ثبت شده پیش ببرید و بناسازید.
آیا از خدمات مشاوره ای ما در زمینه ثبت کسب و کارهای نوپا مطلع هستید؟
چرا برای کسب و کارنو پا به مشاور حقوقی نیاز دارید؟
علت این امر را می توان تسلط مشاور حقوقی کسب و کارهای نوپا در امور مربوط به تشکیل، ثبت و انعقاد قراردادها می تواند کسب و کار نوپا شما را در مسیر ایمن و قانونی هدایت کند .
آیا می دانید علت شکست بسیاری از کسب و کارهای نوپا عدم اطلاع از قوانین و ضوابظ قانونی در آن زمینه خاص است .
مشاور حقوقی کسب و کارهای نوپا می تواند به عنوان مشاور حقوقی امین و مطلع در کنار کسب وکار شما باشد. به شما کمک می کند که کسب و کاری قانونمند و موفقتری داشته باشید.
شرایط استفاده از مشاور حقوقی کسب و کارهای نوپا
- شما نیاز به وقت مشاوره آنلاین/تلفنی /حضوری با مشاور امور قراردادها در امور قراردادها دارید. (برای دریافت وقت با دفتر ۸۸۷۰۷۹۲۹ تماس حاصل فرمائید-اطلاعات تماس با ما)
- معرفی پکیج های خدماتی مدت دار باتوجه به نیاز و بودجه کسب و کارشما .
با آرزوی موفقیت روزافزون
مشاور حقوقی کسب و کارها-هنگامه عسگری
دیدگاهتان را بنویسید