تنظیم قرارداد برای استارتاپ ها و باید ها و نباید های ثبت شرکت!
تنظیم قرارداد برای شرکت های استارتاپی و دقت در نگارش و تدوین این قرارداد ها از اهمیت بالایی برای صاحبان این کسب و کار های نوپا برخوردار است.
از آنجایی که هر کسب و کاری که پس از شروع و راه اندازی در اندیشه بزرگ شدن باشد، روزی ناگزیر می بایست به شخصیت حقوقی و یا شرکت تبدیل گردد و در این واقعیت شرکت های نوپا و استارتاپ ها هم مستثنی نیستند، در این مقاله سعی داریم به بررسی باید ها و نباید های ثبت شرکت توسط استارتاپ ها و کسب و کارهای نوآورانه بپردازیم:
در این مطلب میخوانید:
تعریف استارتاپ
استارتاپ( startup ) یا همان کسب و کارهای نوپا که به دلیل صفات خاص ریسک و خطر پذیری و نقش سرعت و نحوه ارائه در بستر وب آن را از بسیاری از کسب و کارهای کوچک، خانگی و کارآفرینانه متمایز ساخت است اما عملکرد رو به موفقیت شما در یک استارتاپ با تصمیم های درست آغاز می شود مثل انتخاب شریک یا شرکاء، تنظیم قرارداد مشارکت آگاهانه ، استخدام نیروهای کلیدی ، تعیین چهارچوب مسئولیتی و … .
شروع بنیان گذاری و تنظیم قرارداد
شروع اکثر فعالیت های استارتاپی و شکل گیری تیم ها از جمع های دوستانه ، دانشجویی و دورهمی های شبکه سازی است که معمولا افراد سرشار از خوش بینی و هیجان شروع هستند و اعمال تصور تضاد و اختلاف در کار غیر ممکن به نظر می رسد و همین موضوع باعث می شود هم بنیان گذاران یک استارتاپ بدون فکر راجع به اختلافات احتمالی آینده در هیجان سرعت پیش می روند .
معمولا شکل استارتاپ ها در ابتدا کوچک و در مراحل اولیه ، بنیان گذاران استارتاپ همان مالکین و صاحبان استارتاپ هستند و همیشه این خطر وجود دارد که تا زمانی که تحت عنوان شرکت تجاری ثبت و اعمال نشوند ، استارتاپ آنها همان فرزند خلق شده از ایده ها و عملکرد های هم بنیان گذاران ، دارای شخصیت حقوقی مستقل نیست و در زمان شکست و ایجاد خسارت ، اموال شخصی هم بنیان گذاران مورد ادعا و تحدید قرار می گیرد .
اما خوب می دانیم که این تیم استارتاپ باید برای ایجاد اعتبار و ماندن در بین رقبای صنعت و صنف خود باید تبدیل به شرکت شوند.یکی از مهم ترین چیز هایی که برای ادامه راه و توسعه شرکت های استارتاپی لازم است سرمایه مناسب و کافی است که صاحبان این کسب و کار ها می توانند با شناسایی افراد سرمایه گذار و تنظیم قرارداد سرمایه گذاری با این اشخاص سرمایه لازم را در اختیار بگیرند.
ثبت شرکت استارتاپی
مزایای ثبت شرکت
قبل از پرداختن به مزایای ثبت شرکت لازم است بدانیم که ثبت شرکت برای شروع فعالیت استارتاپ الزامی نیست ولی ثبت شرکت برای استارتاپ می تواند شرایط و موقعیت و برند یک استارتاپ را اعتبار بخشیده و به توسعه آن کمک کند.
1 – از نظر قانون گذار ، ثبت یک شرکت یعنی اعلام رسمی هویت یک شرکت با موضوع فعالیت مشخص و تعداد سهامداران معین و سرمایه و سهم الشرکه تعیین شده و تایید شده توسط یک نهاد مشخص که این موضوع جنبه اعتباری و اعتمادی بسیار بالایی برای شما در بین رقبا و همکارانتان ایجاد می کند.
2 – بعد از ثبت شرکت ، میزان سهام و دارایی های هم بنیان گذاران مشخص و دارایی های شرکت در کنار دارایی های تک تک سهام داران معتبر خواهد بود .
3 – ثبت شرکت به شما امکان فعالیت قانونی و تجاری را با سازمان ها و ادارات دولتی و خصوصی مهیا می سازد.
4 – ثبت شرکت به شما امکان دسترسی به یک حساب شرکتی برای دریافت اعتبارات و تسهیلات بیشتر را فراهم می سازد.
چه نوع شرکتی برای استارتاپ مناسب است ؟
از بین شرکت های هفتگانه قانون تجارت ، شرکت سهامی ( خاص و عام ) ، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط و شرکت تعاونی ، توجه به موضوع و حوزه فعالیت استارتاپ بسیار تعیین کننده است ، می توان این پیشنهاد را داد که شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود می تواند گزینه مناسب و مورد علاقه استارتاپ ها باشد.
ثبت شرکت و اخذ مجوز دو راه مجزا
عده ای از استارتاپ ها بر این باور نادرست هستند که پس از ثبت شرکت دیگر نیازی به اخذ مجوز ندارند اما واقعیت این است که ثبت شرکت و اخذ مجوز به یک مفهوم نیست و حتی برای برخی استارتاپ ها اخذ مجوز برای شروع فعالیت ضروری است .
در واقع مجوز ها تاییدیه های صنعتی و صنفی است که متولیان حوزه های مربوطه به مشاغل آن حوزه پس از تایید هویت متصدیان و تشخیص مهارت اشتغال آنها اعطاء می کنند و در فواصل زمانی مشخص نیاز به تمدید و بررسی مجدد دارد.
هم چنین یکی از بهترین راهکار هایی که می تواند به استارتاپ ها در مسیر اخذ مجوز های مختلف کمک کند تنظیم قرارداد حقوقی با وکیل یا مشاور حقوقی است.
در حوزه استارتاپ ها هم مجوزهایی مثل اخذ نماد اعتماد الکترونیک برای اعلام هویت صاحبان وب سایت های فروشگاهی و ثبت اطلاعات در اتحادیه کسب و کارهای مجازی از جهت اعلام موضوع فعالیت و مجوز ساماندهی از جهت بررسی محتوای منتشر شده آنلاین وجود دارد که استارتاپ های فعال پس از شروع به فعالیت می بایست در خصوص اخذ آنها اقدام نمایند.
اگر مقاله فوق برای شما مفید و کاربردی بود ، خوشحال می شویم مقالات دیگر ما را در سایت www.hengamehasgari.com دنبال نمایید و مارا به دوستان خود معرفی کنید.
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری ، فعال در زمینه مشاوره حقوقی کسب و کار و استارتاپ ها ، آماده همکاری و ارائه مشاوره در زمینه های مختلف حقوقی از جمله قراردادها و نکات حقوقی برای کسب و کار می باشد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۴۹۸۰۲۵ – ۰۲۱۸۸۷۰۷۶۹۵ تماس حاصل فرمایید. یا برای گرفتن وقت مشاوره حضوری به صفحه دریافت نوبت مشاوره مراجعه کنید.
1 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.