تنظیم قراردادها و رعایت شرایط شکلی آن ها چه اهمیتی دارد؟
تنظیم قراردادها به بهترین شکل از لحاظ شکل ظاهری و ساختاری یکی از مهم ترین نکاتی است که همه مشاوران حقوقی لازم است آن ها را رعایت کنند. در سری فایل های آموزشی دوستان عزیز شرکت کننده در دوره های قرارداد نویسی امشب می خواهیم در مورد شرایط شکلی قرارداد ها چند نکته رو خدمتتون عرض کنیم و بیشتر از جهت یاد آوری است چون مفاهیم کلی این مواردی که خدمتتون عرض می کنم و نکاتی که بیان میشه در کارگاه و در دوره قرارداد نویسی در موردشون به طور کامل صحبت شده و امشب می خواهیم یک مروری روی یک سری از تیتر ها داشته باشیم و بیشتر برای دوستان عزیزی است که قصد دارند از این فایل های صوتی استفاده کنند و بنا به هر دلیلی در دوره شرکت نکردند سود منده.
تمامی قرارداد ها از لحاظ شرایط شکلی در دو دسته طبقه بندی می شوند
قرارداد ها رو از لحاظ شرایط شکلی می تونیم توی دوتا سرفصل شکل ظاهری و بحث ثبت قرارداد بررسی کنیم.
1 – رعایت شرایط شکلی هنگام تنظیم قراردادها
نکته اول اینه که کلیه قرارداد هایی که توسط شمای قراردادنویس یا مشاور حقوقی قرارداد ها تنظیم می شه باید از یک شکل ظاهری منظم ، شکیل که زیبنده عنوان است و تخصص قراردادی شما تنظیم بشه . اینکه عنوان قراردادی در قرارداد حتما وجود داشته باشه ؛ نوشتار و سبک حقوقی و تایپ متن قرارداد ، استفاده از فونت مناسب ، اجتناب از فضاهای خالی بین خطوط و بین مواد قراردادی ؛ رعایت اصول ماده نویسی و تبصره نویسی در اون قرارداد و اینکه هر صفحه از قرارداد باید به نوعی نشان دهنده اصالت آن قرارداد باشه که صرف نظر از کل اون قرارداد نشون بده که این صفحه ، صفحه چندم از قرارداده ، چه کسانی اون رو امضا کردند .
عنوان اون قرارداد چیه و آیا اون برگه تاریخ تنظیمش مشخص هست یا خیر و بحث پیوست های اون ، موضوعیه که ممکنه بحث حقوقی زیادی توش نداشته باشه اما انتظار میره که شما به عنوان یک متخصص و مشاور این حوزه اشرافیت نسبت به جمیع موضوعات شکلی قرارداد داشته باشید.
نکته مهم دیگه در مورد بحث شرایط شکلی قرارداد ها بحث ثبت قرارداد هاست.
2 – چه قراردادهایی لازمه در دفاتر اسناد رسمی ثبت بشه؟
می دونیم و می دونید که ثبت قرارداد در دفاتر اسناد رسمی هم خیلی مهمه و هم معمولا توسط طرفین قرارداد خیلی مهم شناخته می شه اما اجباری در مورد ثبت تمام قرارداد ها از نظر قانون وجود نداره مگر قرارداد هایی که خود قانون ثبت اون ها رو لازم کرده و الزامی دونسته و در مواردی حتی برای اون ها مجازات هم در نظر گرفته مثل ثبت عقد ازدواج ، ثبت قرارداد پیش خرید ساختمون ها که قرارداد های پیش فروش مطابق قانون از جهت اعتبار منوط به ثبت رسمی شون هستند یا مثل صلح نامه ها ، هبه نامه ها ، شرکت نامه ها و در واقع میشه گقت کلیه عقود و معاملاتی که راجع به خود عین یا منافعی املاکی هستند که قبلا در دفتر املاک ثبت شدن.
پس لطفا در کنار موضوعات حقوقی در حیطه تنظیم قرارداد ها ، به موارد و نکات شکلی اون هم دقت و اشرافیت داشته باشید.
از اینکه همراه ما هستید ازتون سپاسگزارم.
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری ، فعال در زمینه مشاوره حقوقی کسب و کار و استارتاپ ها ، آماده همکاری و ارائه مشاوره در زمینه های مختلف حقوقی از جمله قراردادها و نکات حقوقی برای کسب و کار می باشد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۴۹۸۰۲۵ – ۰۲۱۸۸۷۰۷۶۹۵ تماس حاصل فرمایید. یا برای گرفتن وقت مشاوره حضوری به صفحه دریافت نوبت مشاوره مراجعه کنید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و متشکر از مطالب مفیدتون