دوره قراردادنویسی دوره ای مهم و کاربردی برای صاحبان کسب و کار ها
دوره قراردادنویسی دوره ای مهم و کاربردی برای صاحبان کسب و کار ها ، قرارداد های تجاری یا قرارداد کسب و کار ( Business Contract ) توافقنامه ای است که میان دو یا چند طرف به منظور تعریف وظایف و مسئولیت های حقوقی طرفین ، عقد می گردد.
به صورت کلی قرار داد شرحی واضح و روشن از موضوعات مورد توافق هر طرف به همراه دستور العمل های مشخصی برای یک رابطه کاری و تجاری را مشخص می نماید.
بنابراین تنظیم قرارداد ها در تمامی کسب و کار ها و روابط تجاری نقشی انکار ناپذیر را ایفا می کنند اما متاسفانه با یک بررسی مختصر می توان متوجه شد که بسیاری از قرارداد ها که توسط کارکنان شرکت ها و سازمان ها بسته می شود بر اساس اصول حقوق کار نگارش نشده اند.
امروزه به دلیل نا آگاهی برخی مدیران و صاحبان کسب و کار ها و هم چنین نگذراندن دوره قراردادنویسی اصولی توسط آنان شاهد هستیم که در تنظیم نمودن تعدادی از قرارداد ها به اصول حقوق کار ، چگونگی رسیدگی به اختلاف کارکنان و کارفرمایان در مراجع حل اختلاف وزارت کار و … توجه نمی شود و به همین دلیل شروط مندرج در این قرار داد ها قابل اجرا نخواهد بود.
در این مطلب میخوانید:
اهمیت تنظیم قرارداد تخصصی چیست؟
همانطور که اشاره کردیم در روابط کاری و تجاری توجه زیادی به تنظیم اصولی قرارداد ها نمی شود و بسیاری از پرونده های قضایی در کشور نتیجه فقدان یا تنظیم غیر تخصصی قرارداد ها است که حاصلی جز اتلاف وقت زیاد و پرداخت هزینه های کلان ندارد.
به همین دلایل ما در مجموعه حقوقی هنگامه عسگری تصمیم گرفتیم که با برگزاری دوره قراردادنویسی به صورت تخصصی و اصولی ، شما را برای ایجاد چارچوب رفتاری و عملکرد حقوقی و تجاری به صورت حرفه ای آماده کنیم.
دوره قراردادنویسی با در نظر گرفتن شرایط تجاری و بازرگانی و اهمیت ویژه حفظ روابط معاملاتی با مشتریان و مخاطبان برای تمام کسب و کار ها می تواند در زمینه حغفظ روابط پایدار و حقوقی منظم در حوزه کسب و کارتان برای شما کاربردی باشد.
بنابراین در دنیای پر چالش امروز نمی توان تنها با در اختیار داشتن مکتوبات دال بر انجام معاملات اکتفا نمود بلکه تامین حداکثری حقوق شما در زمان حال و آینده با تدوین اسناد تعهد آور و قرارداد های معتبر امکان پذیر است.
مزیت این اسناد و قرارداد های اصولی تامین امنیت حقوقی برای طرفین قرارداد است که در ادامه به طور خلاصه به قسمت های مختلف این قرارداد ها اشاره می کنیم.
چگونه یک قرارداد تنظیم کنیم؟
برای تنظیم یک قرارداد باید به نکات حقوقی زیادی توجه شود و در صورت عدم توجه به آنها با مشکلات حقوقی زیادی روبه رو خواهید شد و ممکن است هیچ گاه به نتیجه دلخواه خود نرسید.
تنظیم قرارداد های مختلف هر کدام پیچیدگی های خاص خود را دارند و قوانین و نکات حقوقی خاصی برای هر کدام وجود دارند که در دوره قراردادنویسی به طور مفصل به توضیح هر کدام از آنها خواهیم پرداخت اما در ادامه به طور مختصر به برخی از نکات فنی و مهم در تنظیم قرارداد های حقوقی اشاره می کنیم که در غالب قرارداد های حقوقی مشترک هستند.
1 – انتخاب عنوان و قالب مناسب قرارداد
ابتدایی ترین کار در تدوین تمام قرارداد ها انتخاب یک عنوان و قالب مناسب برای آن است تا از قواعد آن تبعیت شود.
قوانینی که مانع توافق طرفین می شود لحاظ شود و قواعد تکمیلی نیز به نحوی که حقوق طرفین را به طور کامل در نظر بگیرد در قرارداد گنجانده شود.
2 – طرفین قرارداد
واضح است که طرفین قرارداد کسانی هستند که هدف مشترک در موضوع قرارداد دارند و در موضوع مشترکی ذی نفع هستند.
هم چنین هر کدام از طرفین قرارداد موظف به پذیرش و انجام تعهدات خود هستند.
لازم است که طرفین قرارداد از اهلیت و سمت قانونی لازم برای امضاء قرارداد برخوردار باشند .
باید مشخصات کامل طرفین قرارداد به همراه آدرس و شماره تلفن آنها ذکر شود تا در صورت نیاز به طرح دعوا در آینده بتوان از آن برای ابلاغ قضایی استفاده نمود.
3 – موضوع قرارداد
یکی از مهم ترین بخش های قرارداد موضوع آن است که بایستی به طور کامل قید شود و تمام جنبه های آن نیز در نظر گرفته شود.
ابهام در موضوع قرارداد ممکن است حقوق طرفین را در آینده تحت الشعاع قراردهد و در صورتی که طرفین در موضوع قرارداد تلقی متفاوتی نمایند باعث بطلان قرارداد می گردد.
4 – مبلغ و مدت قرارداد
مبلغ و مدت قرار داد از جمله مهم ترین بخش های هر قرارداد است که باید به صورت کاملا روشن و واضح ذکر شود تا در صورت تخلف در تعهدات از سوی طرفین قرارداد بتوان اقدامات لازم را انجام داد.
در دوره قراردادنویسی چه مهارت هایی آموزش داده می شود؟
در دوره قراردادنویسی ابتدا اصول کلی و قوانین حاکم بر قرارداد ها بیان می شود و شما با ماهیت کلی و مفاهیم اولیه یک قرارداد و کلمات مترادف آن آشنا می شوید.
در مرحله بعد نیز به جهت لزوم درج ارکان و حقوق طرفین در یک قرارداد لازم است با مبنای تعهد نویسی و شکل گیری تعهدات عمومی و خصوصی هر قرارداد و توافقات فی مابین آشنا شوید.
برخی از آموزش هایی که در دوره قراردادنویسی ارائه می شود به شرح زیر است:
- تعارف موجود در قرارداد نویسی و اصول کلی حاکم بر قرارداد ها
- ارکان قرارداد ها
- مذاکرات پیش قراردادی
- موارد و عناوین قرارداد
- مدت و مبلغ قرارداد
- تضامین قرارداد
- فسخ قرارداد
- حل اختلاف و داوری
- شروط قرارداد
- و …
نظرات شرکت کنندگان در دوره قراردادنویسی
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری ، فعال در زمینه مشاوره حقوقی کسب و کار و استارتاپ ها ، آماده همکاری و ارائه مشاوره در زمینه های مختلف حقوقی از جمله قراردادها و نکات حقوقی برای کسب و کار می باشد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۴۹۸۰۲۵ – ۰۲۱۸۸۷۰۷۶۹۵ تماس حاصل فرمایید. یا برای گرفتن وقت مشاوره حضوری به صفحه دریافت نوبت مشاوره مراجعه کنید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام .دوره جدید قراردادنویسی کی برگزار میشود؟