کسب و کارهای اینترنتی و بایدها و نبایدهای خرید و فروش اینترنتی(قسمت1)
کسب و کارهای اینترنتی و بایدها و نبایدهای خرید و فروش اینترنتی موضوعاتی است که در برنامه امروز کارآفرینان می خواهیم درباره آن ها صحبت کنیم. با توجه به اینکه امروزه خیلی از افراد کار فروش و ارائه خدمات را به صورت مجازی انجام می دهند و یا کار جدیدی را شروع کرده اند. این افراد می توانند همان کارآفرینانی باشند که برنامه ما را می بینند. سوال ما از شما این است که چه خطراتی ممکن است این ها را در فروش اینترنتی تهدید کند؟
در این مطلب میخوانید:
سخنان خانم هنگامه عسگری در ابتدای گفتگو
الان شرایط به گونه ای شده که خیلی از افراد که قبلا به صورت حضوری و آفلاین کار فروش و یا عرضه خدماتشان را انجام می دادند تقریبا بعد از گذشت 5ماه از شیوع بیماری کرونا، این موضوع را فهمیده اند که نمی توانند خیلی از فروش ها را به صورت حضوری انجام دهند. موضوعی که بحث کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه های اینترنتی و خرید و فروش آنلاین نیز که چند سالی از ایجاد آنها می گذشت به نوعی قوت گرفت. حال این موضوع مطرح است که اشخاص چه در شطحی که می خواهند این خدمات را دریافت کنند و چه در سطحی که می خواهند این خدمات را ارائه دهند، از چه حق و حقوق اولیه ای برخوردار هستند.
متاسفانه خیلی از افاد این آگاهی را نیز ندارند که ما قانونی تحت عنوان تجارت الکترونیک داریم که دقیقا مشخص کرده است که کلیه رفتار و معاملاتی که می خواهد به صورت آنلاین و غیرحضوری و معاملات از راه دور می خواهد انجام شود چه شرایطی باید داشته باشد. آگاهی نسبت به این موضوعات کمک می کند که کمتر دچار چالش شویم و ضرر کمتری داشته باشیم.
سوال خانم معصومیان؛ مجری
در دوران کرونا این موضوع قوت گرفته است. البته خیلی از افراد حتی خود من سراغ خرید اینترنتی نمی رویم. زیرا آن لحظه که شماره کارت از ما گرفته می شود یک ترسی به سراغ ما می آید. ما می خواهیم در برنامه امروز به کسانی که این خدمات را ارائه می کنند بگوییم که چطور این کار را انجام دهند که قانونی باشد.
پاسخ خانم عسگری
اولین موضوعی که برای کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد این است که قانون تجارت الکترونیک در ماده 12 مطرح کرده است که اگر به عنوان عرضه کننده هستید باید یکسری چارچوب های اولیه را رعایت کنید. مسائلی از این قبیل که تبلیغات شما به چه صورتی باشد و نام تجاری و عنوان برند و مشخصات فنی کالا همه باید مشخص باشد. این معرفی باید یک معرفی واقعی باشد. هرگونه اطلاعات کذب و غیرواقعی که بعد از تحویل کالا مشخص شود که آن چیزی که شما ارائه کرده اید با آن چیزی که تحویل داده اید منافات دارد عنوان های مجرمانه ای است که در قانون تعیین و تکلیف می شود.
دومین موضوع درباره تامین کننده ها
دومین موضوع درباره تامین کننده ها است. خیلی از این فروشگاه های اینترنتی یک پلتفرم هایی هستند که خیلی از این تامین کننده ها بیایند و کالاها خود را در آنجا به نمایش و فروش بگذارند. قانون برای این تامین کننده ها نیز تعیین تکلیف کرده است. آن ها باید یکسری شرایط قانونی مانند تعیین مدت زمان 7 روزه برای پس دادن کالا مشخص کرده که البته این 7روز برای کالاهای پزشکی و خوراکی مستثنی می باشد. حتی درباره عکس های تبلیغاتی که استفاده می شود نیز قانون تعیین تکلیف کرده است. مثلا درباره کالاهایی که درباره قشر کودکان است یکسری تصاویر ممنوعه وجود دارد و باید تععین تکلیف شود. متاسفانه عدم اطلاع از این موضوعات باعث می شود که خیلی ها از این مسئله سواستفاده کنند.
فروشندگان اینترنتی اگر قوانین خود را بدانند باز هم کم است زیرا تامین کننده ها نیز داری قوانینی هستند.
مسئولیتی که در کسب و کارهای اینترنتی برای سایت ها و فروشگاه های اینترنتی وجود دارد این است که حتی اگر تامین کننده نیز این شرایط را نمی داند با ایجاد قوانین و دستورالعمل هایی که در خیلی از وبسایتها و فروشگاهها دیده اید یک اعلان عمومی داشته باشند. حتی ما می گوییم که مراحل پرداخت باید دومرحله ای باشد. زمانی که کلیک می شود در بحث امنیتی داریم که نباید تک عبارتی باشد. باید به آن فرصت داده شود و هر مرحله قابل بازگشت باشد تا هر زمان که شخص خواست بتواند انصراف دهد.
سوال خانم معصومیان؛ مجری
کسب و کارهای اینترنتی و ارائه کنندگان خدمات به صورت اینترنتی چه طور می توانند برای کسانی که عام هستند و می خواهند خرید اینترنتی کنند جلب رضایت و اعتماد را داشته باشند؟
پاسخ خانم عسگری
جلب اعتماد موضوعی نیست که یک بار انجام شود. شرایطی هست که در کنار همدیگر می تواند آن اعتماد نهایی را برای بازدیکننده و خریدار در سایت ایجاد کند.خیلی از سایت ها این شرایط را رعایت می کنند و بخش های امنیتی را در کدنویسی رعایت می کنند. نکته ای که هست این است که ما خیلی مراجع تایید صلاحیتی داریم که بر این واحدها نظارت دارند و از لحاظ موسسین و همین طور محتواهای آن ها که ارائه داده اند بررسی می شود.
سوال خانم معصومیان؛ مجری
یک موردی را می توانید مثال بزنید که یک سایت فرضی در کدام قسمت صفحه اصلی باید خودشان را به خریدار ثابت کنند؟ این باید در کدام قسمت صفحه و با چه لوگو و آرمی خودش را فرد مطمئنی معرفی کند؟
پاسخ خانم عسگری
اولین چیزی که وجود دارد در صفحه اصلی سایت که بیشتر بازدیدها در آنجا است در پایین ترین قسمت صفحه اول قسمتی است که سایت ها موظف هستند که اطلاعات کلی مثل عنوان برند و شرکت، شماره های تماس قابل شناسایی و آدرس مرکز تجاری را ذکر کنند. همچنین ماره ای برای پاسخگویی 24 ساعته وجود داشته باشد. تا هر زمان اعتراض و یا سوالی در فرایند خرید برای خریدار پیش آمد این پشتیبانی برای او وجود داشته باشد. آرم مهمی که به خریدار اطمینان می دهد نماد الکترونیک است. زیرا نشان می دهد که کسب و کارهای اینترنتی و آن سایت یا فروشگاه اینترنتی پروسه لازمه را برای گرفتن تاییدیه از مرکز تجارت الکترونیک طی کرده اند. این لوگو در پایین سایت در قسمت سمت راست قرار دارد که با کلیک روی آن می توان تاریخ اعتبار و نام شخص ثبت کننده این نماد را مشاهده کرد.
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری
مجموعه حقوقی هنگامه عسگری ، فعال در زمینه مشاوره حقوقی کسب و کار و استارتاپ ها ، آماده همکاری و ارائه مشاوره در زمینه های مختلف حقوقی از جمله قراردادها و نکات حقوقی برای کسب و کار می باشد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۴۹۸۰۲۵ – ۰۲۱۸۸۷۰۷۶۹۵ تماس حاصل فرمایید. یا برای گرفتن وقت مشاوره حضوری به صفحه دریافت نوبت مشاوره مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید