آینده استارتاپ ها ( گزارش نشست آقای وزیر با فعالان استارتاپی)
جناب آقای آذری جهرمی وزیر محترم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ظهر شنبه در ساختمان مرکزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میزبان فعالان کسب و کارهای نوپا و استارتاپ بود.
این نشست صمیمی با حضور خبرنگاران و خبرگذاری های داخلی و خارجی برگزار شد. این جلسه هم مثل روال قالب جلسات مشاغل آزاد با حضور مدیران و مسئولان دولتی با درد دل های استارتاپی و گله از مشکلات و موانع سرراه این مشاغل همراه بود.
وزیر ارتباطات در این دیدار و پس از شنیدن سخنان فعالان استارتاپ ها در قسمتی از صحبت ها گفتند: هر کسی باید شیوه نامه خود را در برابر فناوری داشته باشد تا خود را تثبیت کند.
ترسیم آینده استارتاپ ها با دستان آقای وزیر ارتباطات
وی اظهار داشت: اگر با استفاده از ظرفیت های موجود از موانع استارت آپ ها جلوگیری نکنیم، بازار را به بازار خارجی باخته ایم.
آذری جهرمی با بیان اینکه فناوری های جدید با مفهمومی که به همراه دارند به زودی همهی موضوعات را در جامعه تحت تاثیر قرار می دهند. ایشان با اشاره به برنامه ریزی کشورها در حوزه اقتصاد دیجیتال، اظهار کرد: در سال های گذشته 10 شرکت نخست دنیا را شرکت های نفتی تشکیل می دادند، اما اکنون شرکت های فناوری اطلاعات جای آنها را گرفته اند و آمریکایی ها سرمایه گذاری جدی را در این عرصه انجام داده اند. وی با بیان اینکه در عرصهی کنونی، کشورها در حال از دست دادن حاکمیت خود هستند و در مقابل شرکت ها در حال قدرت گرفتن می باشند، تصریح کرد: با ایستادگی در این حوزه ها سهمی برای خود ایجاد نمی کنیم و عرصهی فناوری اطلاعات عرصهی خلاقیت هاست و چند راه در مقابل آن بیشتر نداریم.
برای همراهی بیشتر با اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای نوپا اخیراً تغییر اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران برای خروج از یک شرکت حاکمیتی صرف به شرکتی برای توسعه کسب و کارهای نوپا در دستور کار قرار گرفته تا این شرکت در قالب سازمانی شبیه سازمان گسترش در کنار مرکز تحقیقات و پست بانک اکوسیستمی سه جانبه برای توسعه کسب و کارهای نوپا ایجاد کند.
جهرمی همچنین از آماده شدن مدلی از شرکتهای دانشبنیان آزمایشی خبر داد و گفت: در این مدل این شرکتها تا دو سال تحت حمایت قرار میگیرند و اگر پس از این مدت به شرکتی در قامت شرکت دارای مسئولیت محدود نرسیدند به صورت خودکار منحل شوند و در این دو سال از معافیتی خاص برخوردار خواهند شد.
آینده استارتاپ و تلگرام فیلتر شده
در این نشست ، گلایه ای هم در مورد فیلتر شدن تلگرام مطرح شد ، آقای وزیر در پاسخ به گلایهها از فیلتر شدن تلگرام و محدودیتهای موقتی اینترنت بیان داشت: اعتراضاتی تبدیل به اغتشاش شد و همچنانکه اگر در یک خیابان شلوغ شود مغازههای آن خیابان بسته میشود منطقی بود که مجبور شدیم برای شرایط کشور این تصمیم را بگیریم با علم به اینکه میدانستیم برای کشور خسران خواهد بود اما تکذیب خسارتهای این اتفاق موضوع دیگری است.
البته این اتفاق موضوع جدیدی را به ما نشان داد اینکه پیامرسان میتواند زیرساخت بسیاری از خدمات باشد و لازم است ظرفیت پیامرسان را در کشور فعال کنیم. زیرا اگر روزی سرویسدهنده خارجی تصمیم به قطع ارتباط با ایران گرفت آن زمان تکلیف چیست؟
اعتبار 500 میلیارد تومانی برای آینده استارتاپ ها
جهرمی همچنین در ادامه صحبت ها گفت : 500 میلیارد تومان که قرار است برای توسعه کسب و کارها تخصیص داده شود در قالب وام نخواهد بود؛ البته در شهرستانها که نیاز به سرمایهگذاری و آورده نقدی دارند به صورت وام با ارزیابی تخصیص داده میشود.
چالش های پیش روی آینده استارتاپ ها، از زبان فعالان استارتاپی
موضوعات و دغدغه های زیادی از سوی استارتاپ ها در این نشست خبری مطرح شد از جمله :
- موضوعات مالیاتی و بیمه
- موضوعات حقوقی و نبود قوانین به روز
- موضوعات تیم سازی و جایگاه این نوع از کسب و کارها
در انتها امیدواریم با شکل گیری موج ارزش آفرینی برای کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها آن هم از سوی مقامات تصمیم گیرنده ، در کنار سایر اعضاء این بوم بزرگ کسب و کار شاهد اتفاقات و تصمیمات بزرگ و تاثیرگذاری باشیم.(ان شااله)
دیدگاهتان را بنویسید