نحوه نوشتن متن قرارداد سرمایه گذاری
در این مقاله درباره نحوه نوشتن متن قرارداد سرمایه گذاری صحبت خواهم کرد. در ادامه همراه باشید.
اجزاء یک قرارداد سرمایه گذاری
متن قرارداد سرمایه گذاری مطابق تمامی قراردادهای معتبر و صحیح باید شامل ارکان عمومی قراردادها همچون: تعیین طرفیت یک قرارداد، موضوع قرارداد، مدت قرارداد و مبلغ قرارداد باشد که در ذیل بصورت تیتروار به آن می پردازیم:
مدل های قرارداد سرمایه گذاری
برای هر کدام از طرفین سرمایه گذار و سرمایه پذیر چند مدل قرارداد سرمایه گذاری وجود دارد که هر کدام از این قرارداد ها دارای ضوابط و شرایط خاصی خودش است که در قسمت بعدی به آن می پردازیم.
سرمایه گذاری در راه اندازی
در این نوع مدل قرارداد، فرد یا شرکت سرمایه گذار کلیه هزینه های مربوط به طرح ریزی، ساخت و راه اندازی پروژه را متقبل شده و درقبال آن، تا مدت مشخصی که اصل سرمایه و سود آن به سرمایه گذار برگردد، ازمحصولات و یا تولیدات پروژه، استفاده خواهد برد. پس از اتمام مدت قرارداد، سرمایه گذار اجازه هیچ دخل و تصرفی در موضوع اصلی پروژه نداشته و باید آن را تمام و کمال به مالک پروژه تحویل دهد.
سرمایه گذاری در ساخت، بهره برداری و واگذاری
در این مدل سرمایه گذاری، سرمایه گذار متعهد می شود که با هزینه شخصی، مسئولیت ساخت و راه اندازی تمام یا بخشی از یک پروژه را بر عهده گرفته و در مقابل برای تامین هزینه های سرمایه گذاری خود، برای مدت زمانی مشخص، از آن پروژه بهره برداری می نماید. تفاوت این روش سرمایه گذاری با مدل اول در این است که در روش اول، فقط تا زمانی شرکت سرمایه گذار حق استفاده از منافع پروژه را دارد که اصل سرمایه و سود آن به او برگشته باشد.
سرمایه گذاری بصورت مشارکت مدنی
مشارکت مدنی که به آن مشارکت انتفاعی نیز گفته می شود قراردادی است که بین دو یا چند نفر و یا شرکت نوشته شده و در آن هر کدام از طرفین موظف به انجام وظایفی خاص می باشند و به صورت مشترک از منافع پروژه بهره مند می شوند و هیچ یک به طور قطع مالک شرکت نمی باشد.
موضوع قرارداد سرمایه گذاری:
سرمایه:منظور از سرمایه، میزان آورده نقدی و غیر نقدی هر از طرفین قرارداد می باشد که باید دقیقا در قرارداد مقادر، نحوه پرداخت و جزییات آن درج گردد.
مدت قرارداد:
تعیین مدت در قرارداد سرمایه گذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است مدت قرارداد: شرکت فعالیت خود را از زمان انعقاد این قرارداد آغاز می کند و تا زمانی…
نحوه تقسیم سود قرارداد سرمایه گذاری
در یک قرارداد سرمایه گذاری لازم است نحوه تقسیم سود قرارداد سرمایه گذاری، زمان تقسیم سود و روش پرداخت آن پیش بینی تعیین گردد.
در پایان … ماه هرسال، سود حاصل از سرمایه گذاری های شرکت در طول همان سال، محاسبه و به نسبت سهم الشرکه شرکا به آنها پرداخت می شود.
البته ممکن است در مواردی طبق تصمیم اکثریت شرکا یا شرکایی که بیش از نصف سرمایه را در اختیار دارند یا پیش بینی قرارداد سرمایه گذاری، شرکاء تصمیم بگیرند که سود تقسیم نشود و انباشته شود تا در فواصل گوناگون طبق تصمیم شرکا بین آنها تقسیم شود.
نحوه ورود و خروج شرکا از مشارکت
مطابق قانون مدنی، در صورت فوت احدی از شرکاء وراث او به عنوان نماینده قانونی وی، جانشین او در شرکت می شوند. در موارد ورود شخص جدید به شرکت، شرکای می توانند در خصوص نحوه حضور او در قرارداد سرمایه گذاری پیش بینی نمایند.
پیش بینی اینکه هر یک از شرکا تمایل به خروج از شرکت داشته باشد باید به چه ترتیبی عمل نمایند.
همچنین برای تسویه با شریکی که قصد خروج دارد باید آورده او به شرکت و سود احتمالی متعلق به او که هنوز پرداخت نشده است، پرداخت شود
(نمونه اولیه یک قرارداد سرمایه گذاری)
به نام خدا
قرارداد سرمایه گذاری
-مشخصات طرف اول قرارداد(سرمایه گذار): ………………………………..
-مشخصات طرف دوم قرارداد(سرمایه پذیر): ………………………………..
-موضوع قرارداد: سرمایه گذاری در ………………………………..
-میزان سرمایه گذاری هر طرف و میزان سهم الشراکه: ………………………………
-مدت قرارداد: ………………………………….از تاریخ امضاء این قرارداد تا زمانی که سه چهارم شرکاء که مجموعاً بیش از پنجاه درصد سرمایه را در اختیار دارند به طور کتبی از هیئت مدیره مشارکت تقاضای انحلال داشته باشند.
-نحوه تقسیم سود: سود احتمالی ناشی از سرمایه گذاری ها در پایان بهمن ماه هر سال و به نسبت سهم الشرکه هر یک از شرکاء تقسیم و به حساب شخصی معرفی شده از سوی هر یک از شرکاء واریز خواهد شد.
-نحوه مدیریت شرکت به همراه میزان حق الزحمه: …………………………….
-شرایط و توافقات شرکا:…………………………….
-نحوه ورود شخص جدید و خروج شرکا از مشارکت: ………………………………..
-تاریخ و محل انعقاد قرارداد:……………………………………………
-تعداد نسخه های تهیه شده از قرارداد: ………………………..
8 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
مطلب بسیار خوبی بود. براتون آرزوی سلامتی دارم استاد گرامی.
ممنون استفاده کردم
موفق و پیروز باشید
خلاصه و مفید بود، اما فکر می کنم برای عقد چنین قرارداد هایی لازمه احتیاط های لازم در مورد هرکدام از قراردادها و تبصره هایی که می بایست به بندهای قرارداد اضافه شود رو بدونیم. از شما بابت انتشار این مقاله متشکرم
مفیدفایده میباشد ،ممنون
با سلام و احترام
بسیار ساده، مختصر و مفید بود، از زحمات شما سپاسگزارم
با تشکر از دست اندرکاران محترم سایت مربوطه خواسته اینکه نمونه عملی از قراردا مشارکت مدنی را ارائه نماید ممنون میشم
سلام و سپاس از پیامتون
برای دریافت نمونه قرارداد می توانید با شماره تماس 09128498025 تماس بگیرید