گزارشی از اینوتکس 2019
نمایشگاه های عمومی که در طول سال برگزار می شود، تب و تاب چند روزه دارند و آنقدر ها هم بخت و اقبال بلندی ندارند. در این میان نمایشگاه هایی از جنس علم و دانش با تب و تاب چند ماه قبل از برگزاری و حین برگزاری روبه رو هستند.
اینجا تهران ؛ پایتخت فرهنگ و تمدن ایران که این روزها با برگزاری نمایشگاه های بین المللی و داخلی متعدد سعی بر افزایش حضور بیشتر شرکت ها، استارتاپها و افراد فعال این حوزه را دارد. امسال نیز هشتمین نمایشگاه بین المللی اینوتکس 2019 برگزار شد.
تا به حال هفت دوره از نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس در ایران برگزار شده و تا به امروز توانسته بستری مناسب و قابل استفاده را برای عرضه نوآوری و فناوری داشته باشد. غالب نمایشگاه اینوتکس جایی برای تبادل دانش فنی، تکنولوژی، مشارکت میان شرکتها و سرمایه گذاری بر روی طرح های آینده دار است. در اینوتکس تلاش بر اینست که علاوه بر معرفی فناوری های روز کشور، پلی ارتباطی و مهم بین سرمایه گذاری و تولید داخلی مبتنی بر تکنولوژی را ایجاد کند.
امسال، هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹ با شعار اکوسیستم نوآوری، زیر یک سقف و با هدف افزایش نقش استارتآپها در نمایشگاه، استفاده از نوآوریها در ارائه خدمات و ایجاد بازارهای جدید برای استارتآپها از ۱۹ ام خرداد تا چهارشنبه ۲۲ خرداد ۹۸ در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
این نمایشگاه با همکاری بخشهای مختلفی از جمله پارک فناوری پردیس، مرکز فن بازار ملی ایران و مرکز شتابدهی نوآوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شده و در ۱۰ حوزه فناوری زیستی و زیست محیطی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و بیمارستانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مخابرات، فناوریهای مرتبط با نفت و گاز، انرژیهای تجدید پذیر، نانو فناوری، شیمی و مواد جدید، فناوریهای شهری، هوافضا و مکانیک، دستگاهها و تجهیزات پیشرفته و فناوریهای شناختی فعالیت داشت.
در خلال این نمایشگاه، بخش های دیگر همچون اینوتکس استیج، کافه سرمایه، اینوتکس پیچ و اینوتکس تلنت با حضور فناوران داخلی و خارجی برگزار شد که جای بسیار خوبی برا تعامل بود.
فرصت های بسیار خوب برای تعامل و شبکه سازی
یکی از مزیت های بسیار خوب نمایشگاه های تکنولوژی و علم محور اینست که فرصت خوبی برای تعامل میان افراد فعال، شرکت ها و علاقه مندان است. در این نمایشگاه شاهد حضور افراد جوان و مشتاق از شهر های دیگر برای شبکه سازی و ارتباط های گسترده و جستجوی پرسش های شخصی بودیم.
امسال در حاشیه بازدید از نمایشگاه چند ساعتی در غرفه باشگاه کارآفرینی تیوان پاسخگوی سوالات حقوقی و دغدغه ها و چالش های قانونی چندین استارتاپ که از شهر های مختلف ایران بودیم.
در اینجا قصد دارم تا قسمتی از سوالات رایجی که استارتاپ ها در اینوتکس درباره بحث های حقوقی کسب وکار می پرسیدند را با شما درمیان بگذارم.
جواب به این پرسش ها می تواند زمینه خوبی برای حل سوالات قبلی شما نیز باشد.
1-شرایط ثبت استارتاپ و نحوه تنظیم و اعتبار قرارداد هم بنیان گذاران
2-شرایط مالکیت معنوی ایده های اولیه تیم های استارتاپ و اعتبار آن بعد از ورود سرمایه گذار
3- موضوع مشابه سازی و استفاده از نام استارتاپ های در حال فعالیت توسط موسسات آفلاین
4-نحوه تقسیم سهام و سود در استارتاپ ها
5- اعتبار تایید کاربران در اپلیکیشن های بازی ساز و…
سوال تکراری اینکه آیا اصلا باید استارتاپ را ثبت کنیم یا نه و اینکه چه زمانی برای ثبت استارتاپ باید اقدام کنیم؟
مطمینا شما هم می دانید که هر کسب و کاری در شروع فعالیت و راه اندازی درگیر مشغله های بسیاری است ، خصوصا کسب و کارهای نوپا که شرایط مالی و تیم سازی متفاوتی دارد .
این درست است که شما بدون ثبت استارتاپ می توانید به فعالیت تجاری ادامه دهید ولی مطمینا در مسیر توسعه کسب و کار خود باید از حالت شخص حقیقی به شخصیت حقوقی تبدیل شوید تا توسعه تجاری خود را مطابق قانون با شرکت های تجاری منطبق کنید.
فعالیت رسمی و قانونی ، اعتماد و اعتبار استارتاپ نزد رقبا و سرمایه گذاران و حمایت قانونی خاص و کسب و اعتبارات بانکی از جمله مزایای ثبت استارتاپ به شمار می رود.
نکاتی راجع به ثبت شرکت استارتاپ:
چه شرکتی ثبت کنیم ؟ شما برای ثبت استارتاپ باید یکی از انواع شرکت های 7 گانه قانون تجارت را انتخاب کنیم ( شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی،شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت تضامنی،شرکت نسبی و شرکت تعونی) اما باتوجه به تجربیات من در این سالها در مورد استارتاپ ها ، پیشنهاد ما ثبت شرکت سهامی خاص است . که ما در مقالات سایت بصورت مفصل پرداخته ایم.
اما در خصوص مالکیت فکری استارتاپ ، باید بدانید که کلیه اطلاعات استارتاپ شما که مجموعا به عنوان اسرار تجاری شما تلقی می گردد اعم از اطلاعات کاربران، دسترسی ها، کد نویسی های اختصاصی فنی ، نرمافزارها و متعلقات آنها از جمله دارایی های شما که حاصل از فعالیت فیزیکی و فکری هستند محسوب می گردد که این از جمله بزرگترین دارایی های استارتاپ شما است.
غالب استارتاپ های فعال در حوزه فناوری که بر ایده های فکری شکل گرفته اند، باید روند مناسبی را جهت حفظ محرمانگی و ثبت و جلوگیری از نمونه سازی این دسته از اموال خود داشته باشند.ثبت و بهره مندی از قانون حفظ یک ایده خلاقانه که ممکن است به عنوان اختراع یا طرح صنعتی که در مراحل شروع کار ثبت نشده باشد ، ممکن است پس از قرارگیری در روند توسعه و درآمدی زایی دچار مشکلات و تهدیدهای جدی شود.
ما در مجموعه حقوقی هنگامه عسگری تمام تلاش خود را در جهت آگاهی بخشی قوانین و مقررات روز به مجموعه گسترده کسب و کارها می نماییم و امیدواریم با اثر بخشی اجرای قوانین و ضوابط بصورت کامل و صحیح ، گام اساسی در جهت تقویت ایجاد و رشد کسب و کارها خصوصا کسب و کارهای نوپا شویم.
دیدگاهتان را بنویسید