نکات حقوقی قابل توجه در شرکت های تجاری چیست؟
شرکت های تجاری چه وظایفی دارند. قبل از آشنایی با این نکات و قوانین در شرکت های تجاری، باید شرکت های تجاری را بشناسیم.
شرکت تجاری چیست؟
شرکت های تجاری متخصصانی هستند که کلیه مراحل صادرات و واردات را پوشش می دهند . یک شرکت تجاری محصولاتی را در یک کشور خریداری می کند و آنها را در کشورهای مختلف که شبکه توزیع خود را دارد ، به فروش می رساند. این نوع شرکت ها بیشتر با حجم بالای کالاهایی مانند مواد اولیه ، مواد شیمیایی ، داروهای عمومی و غیره فعالیت می کنند.
فعالیت های یک شرکت تجاری شامل موارد زیر است:
شناسایی تأمین کنندگان در کشورهای مختلف با ظرفیت تأمین حجم زیادی از محصولات عمومی با قیمت های رقابتی.
مذاکره در مورد شرایط فروش و تحویل محصولات.
تأمین اعتبار و اطمینان از پرداخت به تأمین کننده – گزارشگر.
مدیریت تدارکات و حمل و نقل.
مدیریت آداب و رسوم و موانع تجارت بین المللی.
توزیع و فروش محصولات از طریق شبکه خرده فروشی آن.
وظایف شرکت های تجاری در جهان چیست؟
در حال حاضر ، این شرکت ها در کشورهای نوظهور در مناطق آسیا ، آفریقا یا آمریکای لاتین تخصص دارند. وظیفه آن مشخص کردن تأمین کنندگان رقابتی ، مذاکره و خرید محصولات آنها و فروش آنها از طریق شبکه توزیع در کشور یا کشورهای همسایه است. از دیدگاه قراردادی یک شرکت تجاری می تواند به چهار روش مختلف عمل کند:
نمایندگی فروش برای آن دسته از صادرکنندگان داخلی، نمایندگی خرید برای واردکنندگانی که می خواهند نوع خاصی از محصولات را در یک قلمرو خاص خریداری کنند که می تواند یک کشور یا کشورهای مختلفی باشد که توسط شرکت بازرگانی شناخته شده است، توزیع کننده انحصاری بر اساس خرید و فروش و واسطه در عملیات تجاری خاص که در آن بعنوان خریدار یا فروشنده عمل نمی کند بلکه واسطه ای است که کمیسیون مربوط به عملیات صادرات و واردات را متهم می کند.
اکنون به قوانین مورد نیاز حقوقی در شرکت های تجاری به طور خلاصه می پردازیم.
قوانین حقوقی در شرکت های تجاری
یکی از مهمترین قوانین حقوقی مورد نظر شرکت های تجاری آن است که فعالیت شرکت ها و مجموعه های مورد نظر مطابق با قوانین کشور باشد و با آن تناقض نداشته باشد. از این طریق شرکت ها میتوانند مجوزی مربوط به تجارت خود را دریافت کنند. قوانین دیگر برای این شرکت ها عبارتند از:
انتخاب نام شرکت
نام شرکت تجاری مورد نظر نباید لاتین باشد و قبلا ثبت نشده باشد.
مکان مورد نظر برای شرکت
بدلیل اینکه اقامتگاه شرکت های تجاری، محل اداره آن هاست از این رو میتواند آثار مهمی در پی داشته باشد. به همین دلیل اقامتگاه و محل مورد نظر برای تاسیس شرکت باید مشخص باشد.
شعبه های وابسته به شرکت
هنگام ثبت محل تاسیس شرکت، باید اماکن مورد نظر برای شعبات دیگر آن شرکت تجاری نیز ذکر شود.
سرمایه های شرکت
برای اینکه سرمایه شرکت مشخص باشد باید آن ها را ثبت کرد و به شرکت معرفی کرد. پس از ثبت، این سرمایه ها دیگر متعلق به شرکت میباشند و به شخص خاصی تعلق ندارند.
کسب مجوز برای شرکت های تجاری
برای تاسیس اکثر شرکت ها نیازی به مجوز نیز مگر در مواردی که به صورت استثنا باید از دولت مجوز کسب شود.
شرکای یک شرکت تجاری
با توجه به قوانین حداقل شرکا برای تاسیس یک شرکت، دو نفر است.( در این مورد نیز استثناعاتی وجود دارد.)
جمع بندی
تجارت به عنوان یک سازمان یا نهاد سرمایه گذاری درگیر فعالیت های تجاری ، صنعتی یا حرفه ای تعریف می شود.شرکت های تجاری از یک گروه از افراد برای مشارکت و اداره یک تجارت تشکیل شده است.
شرکتهای تجاری مشاغلی هستند که با کالاهای مختلفی کار می کنند که برای مصرف کننده ، تجارت یا اهداف دولتی فروخته می شوند. شرکت های تجاری طیف وسیعی از محصولات را خریداری می کنند ، سهام یا فروشگاهی را نگهداری می کنند و محصولات را به مشتریان تحویل می دهند.
برای تاسیس یک شرکت باید قوانین حقوقی وضع شده در کشور رعایت شود. مثلا برای تاسیس یک شرکت تجاری باید نام شرکت را با توجه به قوانینی مانند لاتین نبودن نام و با اطمینان از فارسی بودن آن انتخاب کنید. محل مورد نظر برای تاسیس شرکت و شعبات آن را مشخص کنید و شرکای خود را معرفی کنید.همچنین شما میبایست سرمایه های مورد نظر شرکت خود را ثبت کنید و این را بدانید پس از ثبت آن سرمایه دیگر متعلق به شرکت شما است.
قوانین بسیاری در ماده های مختلف برای شرکت های تجاری وضع شده است که با رعایت آنها شما میتوانید شرکت خود را به راحتی اداره کنید و موفقیت در پیش داشته باشد.
1 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.